Yeşil Sol Bingöl adayı Turhallı: Bir oy çok kıymetli, sahip çıkalım

Yeşil Sol Parti Çewlîg(Bingöl) milletvekili adayı Cemile Turhallı Balsak, “Bir oy bile çok kıymetli” diyerek, seçmene oy kullanma ve sandıklara sahip çıkılması çağrısı yaptı.
Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs’a sayılı günler kala İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “darbe” açıklaması, seçim güvenliğiyle ilgili tartışmaları beraberinde getirdi. Bunun yanı sıra yapılan anketlerde seçime katılım oranı düşük olan gençlere hem oy kullanma hem de sandıklara sahip çıkılması çağrıları yapılıyor. Oy pusulası ile seçmene giden Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), oy kullanma ve sandıkların nasıl korunacağına dair bilgilendirme çalışmaları yürütüyor.
Yeşil Sol Parti Çewlîg milletvekili adayı Cemile Turhallı Balsak, seçime 5 gün kala tüm yurttaşlara Kürtçenin Kirmançkî ve Türkçe çağrı yaptı. Turhallı, Yeşil Sol Parti’nin yeni bir parti olması bakımından oy kullanırken karışıklık olmaması için partinin ambleminin olduğu yere işaret ederek, “Oy pusulasında Yeşil Sol Parti, MHP ve Adalet Birlik Partisi’nin arasında bulunmaktadır. Mührünüzü partimizin (Yeşil Sol Parti) simgesi ağacın altında bulunan daire içerisine basmanız gerekiyor. Oyunuzu kullandıktan sonra başka partinin pusulasına taşmaması açsından pusulayı doğru şekilde katlamamız gerekiyor. Partimizin amblemi içeride kalmayacak şekilde katlanması, taşma ya da yansıma yapmaması açısından önemli bir husus. Katlama işlemi bitikten sonra mührünüzün kurumuş olmasına da dikkat ederek, zarfa yerleştiriyorsunuz, ardından sandığa atıyorsunuz” diye anlattı.
Cemile Turhallı Balsak
‘SANDIKLARI TERK ETMEYELİM’ 
Oy kullanım işleminin ardından sandık güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirten Turhallı, “Oy vermek de oyu sahiplenmek de hepimiz için ayrı bir önem teşkil ediyor. Her bir seçmen oyunu kullandığı yerde fiilen de kalabilir. Sandığın açılmasına kadar ki bütün aşamalara da bir fiil olarak katılabilir, gözlemleyebilir. Lütfen sandıklarınızı terk etmeyin, sandıklarınızın bulunduğu yerde gözlemci olarak kalmaya devam edin. Hatta sandıktan çıkarılan oy pusulalarının sayılması sonrasında partimizin sandık görevlilerinin oy pusulalarının alınıp ilgili yerlere göndermesi sonrasında, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) kadar da gidebilirsiniz” diye belirtti.
“Sandık başında kalmanız çok önemli” diyen Turhallı, bir oyun bile iktidarı göndermek için çok kıymetli olduğunu söyledi.
MA/BİNGÖL
Sohbeti Aç
Sizi Dinliyoruz
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?