DAD’dan Kılıçdaroğlu’na destek

DAD’dan Kılıçdaroğlu’na destek

DAD, toplumu kutuplaştıran bir siyaset anlayışına “Dur” demek için; seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine dair açıklama yayınladı.

Üçüncü dünya savaşının yaşandığı koşullarda Türkiye’nin Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turuna gittiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu bakımdan mevcut seçimler uluslararası güç dengelerinden, çıkar ilişkilerinden bağımsız degildir. Zihniyet ve vicdan yapısının iktidar ve sermaye güçlerinin insafına göre inşa edildiği; emek, barış, demokrasi, insan haklarına, birey, toplum ve doğaya ait ne varsa yok hükmünde sayıldığı; adaletin güçü degil, muktedirin hukukunun esas alındığı, hakikati dile getirenlerin baskı ve zulüm altında olduğu, cezaevlerindeki hak ihlallerinin arş-ı âlaya ulaştığı bir ortamda seçimlere gitmek; demokratik siyaseti savunanlara büyük sorumluluklar yüklemektedir” denildi.

“Siyasete katılmak, siyasetin öznesi olmak, varolan kötü gidişatı değiştirmek, yaşanılır ortam inşa etmek için YA XÎZÎR diyerek zülme karşı ikrarlı birliğe yol almak zamanıdır” denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“TOPLUMU KUTUPLAŞTIRAN SİYASET ANLAYIŞINA DUR DEMEK İÇİN…”

“Öz itibariyle devletin bütün zor ve ideolojik aygıtları mevcut iktidarın elindedir. İktidarı, baskıyı yönetim ile aynı manaya getiren; farklılıkların ikrarlı birliğini kabul etmeyen; kadının düşünsel, örgütsel, kültürel, sosyal, siyasal, ekonomik alanlarda öz dinamiklerine kavuşmasını istemeyen, ekonomik değerleri belli kesimde tekelleştiren, birikimleri yağmalayan, Kürt-Türk, Alevi-Sünni ayrılmasını derinleştirerek toplumu kutuplaştıran bir siyaset anlayışına “Dur” demek için; seçimin ikinci turunda sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğimizin bilinmesini isteriz.
Zamanın ve mekanın ruhuna demokrasi güçlerine tarihi sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun gereği olarak; cümle canların sandığa gitmesi bir sorumluluktur. Zaman sahipsiz, mekan rızasız, mazlum çaresiz değildir.”

PİRHA

Sohbeti Aç
Sizi Dinliyoruz
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?