Dersim’de Can Atalay kararına tepki: Yapılan darbedir!

TİP Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine Dersim’den de tepki yükseldi. Türkiye İşçi Partisi Dersim İl Başkanlığı tarafından yapılan eylemde TBMM’nin Yargıtay eliyle darbe girişimine ortak olduğu belirtilerek, “Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı TBMM tarafından tescillenmiştir” denildi.

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve AYM’nin iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği dün düşürüldü. Kamuoyundan tepkiler yükselmeye devam ediyor.

TİP Dersim İl Örgütü, konuya ilişkin Sanat Sokağında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya diğer siyasi parti ve STÖ’lerde katılım gösterdi. Burada yapılan basın açıklamasını TİP Dersim İl Başkanı Ali Avcıoğlu okudu.

“HATAY HALKININ İRADESİ YOK SAYILDI”

Ali Avcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Hatay halkının iradesini yok sayan bir karara imza attığını belirterek, “Hatay halkı, iradesini ortaya koyarak Can Atalay’ı milletvekili seçmiş ve Can’a milletvekili mazbatası verilmiştir. Ortada Can Atalay’ın milletvekili sıfatı kazandığına dair hiçbir şüphe yoktur” dedi.

TBMM’nin Yargıtay eliyle darbe girişiminin bir ortağı haline geldiğini ifade eden Avcıoğlu, “AYM kararlarının bağlayıcı olduğu ve tüm yargı kurumlarını bağladığı yönündeki Anayasa hükmü önce Yargıtay tarafından, ardından da TBMM tarafından fiilen yürürlükten kaldırılmıştır. Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerin ortadan kaldırıldığı, TBMM tarafından tescillenmiştir” diye konuştu.

“HESAP VERECEKSİNİZ!”

Ali Avcıoğlu, iktidardan ve ortaklarından hesap soracaklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Ölümü reva gördüğünüz, ölüme mahkum ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz. Bu ülkede geçmişten bu yana halk iradesini hiçe sayarak düşürdüğünüz milletvekilliklerinin ve kayyım eliyle gasp ettiğiniz belediyelerin hesabını mutlaka vereceksiniz. Can Atalay er ya da geç esir
tutulduğu o dört duvar arasından çıkacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak.”

PİRHA/DERSİM

Sohbeti Aç
Sizi Dinliyoruz
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?