AKD Genel Başkanı’ndan Antep Şube açıklaması: Hukuksuzluğa yer vermeyeceğiz

AKD Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, Antep Şubelerine geçici yönetim tayin edilmesine dair yaptığı açıklamada, hiçbir hukuksuzluğa, yolsuzluluğa, kanunsuzluğa müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Hiçbir koşul ve gerekçe burada yaşanan hukuksuzluğun, yolsuzluğun üzerine tekrar burada görev alacağını düşünenler iradenin genel merkez yönetim kurulunda olduğunu bilmelidirler. Ayrıca bu şahısların tamamının üyeliklerine bu gün itibariyle son verilmiştir” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Merkezi, geçtiğimiz haftalarda Antep Şubesi’nin yerine geçici yönetim atamıştı. Görevden almaya dair yapılan itiraza dair mahkeme “İHTİYADİ TEDBİR” kararı verdi.

Mahkemin kararına ve yaşanan sürece ilişkin AKD Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz ve Genel Merkez Yöneticileri tabelası sökülen ve içi boşaltılan Düztepe Cemevi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklama Salman Kayhan Dede tarafından okunan gülbeg ile başladı. AKD Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, konuya dair yaptığı açıklamada, tabelalarının söküldüğünü, kurumlarına ait taşınır-taşınmaz tüm maddi manevi değerlerin yeni kurulan fason bir derneğe aktarıldığı kaydetti.
AKD Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, Antep kamuoyunun yakından takip ettiği Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep şubesi üzerinden bir takım yalan ve yanlış haberler yapılarak algı operasyonları yürütüldüğünün altını çizerek, “Düztepe Cemevi ve Yunus Emre Cemevlerimizin Denetiminde mali verilerin ibraz edilmemesi, gerçek ve doğru olmayan bir takım evrakların beyan edilmesi neticesinde genel merkez olarak şubemizde görevli bu kişileri görevden alarak yerlerine geçici bir yönetim tayin ettik” dedi.

Antep’te yaşayan bu şubeden haksız ve hukuksuz şekilde üyelikleri, seçme seçilme hakları ellerinden alınan ve bu sancılı süreçte haktan ve haklıdan yana olan Çepnililer derneği, Tilkililer derneği, Balyalılar Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve tüm halka teşekkür eden AKD Genel Başkanı Seher Şengüllü Yılmaz, “Helal lokmalarımızla emek emek yaptığımız maddi manevi tüm değerlerimizi koruyup kollayacağımıza sizlerin de bu iradeye sahip çıkacağına inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

PİRHA/ANTEP

Sohbeti Aç
Sizi Dinliyoruz
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?